Home
Downloads


Growing up with the Mother, Tara Jauhar (e-book)

Dit e-book is het verhaal van Tara Jauhar, een jonge discipel van de Moeder en Sri Aurobindo, die van jongs af aan bij de Moeder was en met Haar opgroeide. Het e-book bevat veel correspondentie, foto's, schetsen en handgeschreven boodschappen van de Moeder.

Links een foto van Tara die een foto maakt van de Moeder (6 november 1969). Tara heeft in haar leven meer dan 10.000 foto's van de Moeder gemaakt.

Je kan het boek hieronder lezen of downloaden: DOWNLOAD PDF

  
On Meditation and Discipline door Pavitra

Pavitra (from the Sanskrit word for ‘pure’, a.k.a. Philippe Barbier Saint-Hilaire) was one of the very early disciples of Sri Aurobindo and The Mother and he spent his last forty-four years in the Sri Aurobindo Ashram. In this little booklet named “On Meditation and Discipline“, Pavitra has distilled the vast field of yogic practice and discipline into a compact digest that is accessible to everyone and it is free of any rigid dogma in the same way that Sri Aurobindo’s Integral Yoga was without any dogma. This brief, well written “start here” guide is a perfect fit for those seeking a greater meaning in their life and are leaving no stone unturned in their seeking. In clear, simple terms Pavitra lays out three methods for gaining control of our ever-active minds during meditation. He then lays out three elemental movements of a discipline which are necessary to transform spiritual experience into spiritual realization using Sri Aurobindo’s own succinct words. Thirdly, he describes the three realizations which are the very “goals” of the meditation and discipline. The icing on this little gem is a short poem by Sri Aurobindo, The Miracle of Birth.


Download als: epub | mobi | pdf

 

bron: http://www.auro-ebooks.com/

 
De Synthese van Yoga (NL vertaling)

Nederlandse vertaling van "Inleiding tot de ‘Synthesis of Yoga’", Deel IV: De Yoga van Zelfperfectie, van Sri Aurobindo.

De Synthese van Yoga verscheen tussen Augustus 1914 en Januari 1921 in het maandblad ‘Arya” en werd onmiddellijk voor verschijning door Sri Aurobindo geschreven. De Inleiding erop, hier in een Nederlandse vertaling, vormt een afgerond geheel van vijf hoofdstukken dat zijn grondgedachten over Yoga goed weergeeft. Deze Inleiding verscheen in de eerste uitgave van de ‘Arya’ op 15 Augustus 1915 en werd voltooid op 15 Januari 1915. Hij maakte 25 à 30 jaar later een enigszins herziene versie.

Aan de Nederlandse vertaling zijn een aantal voetnoten toegevoegd om de gebruikte Sanskriet terminologie nader toe te lichten.

De volgende delen van 'The Synthesis of Yoga' zijn vertaald door Jan Pieter Derksen:

(1) Inleiding tot de Synthese van Yoga. Download als: epub | mobi | pdf

(2) Synthese van Yoga Deel IV: De Yoga van Zelfperfectie, Hoofdstuk I - X

(3) Synthese van Yoga Deel IV Deel IV Hoofdstuk  XI - XX

bronnen: http://www.auroville.nu/auroville/literatuur en http://www.auro-ebooks.com/


 

 

 
Radioprogramma Lotusvijver: De geuren van de Moeder


Bron: OHM - radioprogramma Lotusvijver
De geuren van de Moeder

Lotusvijver, een radiouitzending van OHM, Radio 5 op 5 januari 2014 - 0:00 - 0:30
Interview door Rinus van Warven


Bloemen brengen ons leven in harmonie

In het eerste  deel van het programma de Lotusvijver een gesprek met Robert van Harten. Hij is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de spirituele gemeenschap in India rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd, was een Indiase yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Over Sri Aurobindo maakte OHM in de zomer van 2013 een portret in de zomerserie Wereldleraren.

Sri Aurobindo leefde van 1872 tot 1950. Aurobindo begon zijn actieve leven als een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India. Het was zijn missie om de mensheid op een hoger spiritueel plan brengen door integrale yoga. Hij werkte lang samen met zijn gezellin Mirra Alfassa, ook bekend als de Moeder.

Robert van Harten is de eigenaar van een bedrijf dat wierook en essentiële oliën op de markt brengt onder de naam De moeder’s geuren. De Moeder, Mirra Alfassa, was de vrouw die samen met Sri Aurobindo aan de basis heeft gestaan van Auroville, de stad van de toekomst, de stad in India die gewijd is aan de eenheid van de mensheid. De Lotusvijver zocht Robert van Harten op in zijn pyramide-woning in Almere. We spraken met hem over zijn fascinatie voor India, voor Auroville, maar ook voor bloemen en wierook. En niet te vergeten – de prachtige beelden van Krishna, Hanuman en Saraswati die in zijn kamer staan.

Beluister de uitzending hier:

 

Sri Aurobindo

 
Radioprogramma Lotusvijver: De leraren der aarde: Sri Aurobindo en de MoederBron: OHM - radioprogramma Lotusvijver: Zomerserie
De leraren der aarde: Sri Aurobindo en de Moeder

Lotusvijver, een radio-uitzending van OHM, Radio 5, op 20 juli 2013 - 16:30 - 17:00
Interview door Rinus van Warven


Deel III van onze negendelige serie ‘De leraren der aarde’ staat in het teken van Sri Aurobindo en de Moeder. Veel van de grote leraren der aarde staan met hun wortels in de Indiase traditie. Deze leraren wijzen ons de weg van duister naar licht en zijn daarom inspiratiebronnen bij het bewandelen van het spirituele pad.

 

Beluister de uitzending hier:

 

Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd was een yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Hij leefde van 1872 tot 1950. Aurobindo begon zijn actieve leven als een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India.

Het ging hem aanvankelijk om een maatschappelijke revolutie met geweldloze middelen. Later werd zijn revolutionaire denken spiritueler en welde hij de mensheid op een hoger spiritueel plan brengen door integrale yoga. Hij werkte lang samen met de zijn gezellin Mirra Alfasa, ook bekend als de Moeder.

Zij stonden samen aan de basis van Auroville een internationale gemeenschap, een stad in opbouw in India. De bedoeling is onder meer de menselijke eenheid te realiseren.

Robert van Harten is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de gemeenschap rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Hij beschrijft zijn spirituele contact met Sri Aurobindo.

 

Sri Aurobindo

 
«StartVorige1234VolgendeEinde»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Contact: info [@] sriaurobindo.nl