Home Luister/Bekijk/Download [audio] Radioprogramma Lotusvijver: De geuren van de Moeder
[audio] Radioprogramma Lotusvijver: De geuren van de Moeder


Bron: OHM - radioprogramma Lotusvijver
De geuren van de Moeder

Lotusvijver, een radiouitzending van OHM, Radio 5 op 5 januari 2014 - 0:00 - 0:30
Interview door Rinus van Warven


Bloemen brengen ons leven in harmonie

In het eerste  deel van het programma de Lotusvijver een gesprek met Robert van Harten. Hij is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de spirituele gemeenschap in India rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd, was een Indiase yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Over Sri Aurobindo maakte OHM in de zomer van 2013 een portret in de zomerserie Wereldleraren.

Sri Aurobindo leefde van 1872 tot 1950. Aurobindo begon zijn actieve leven als een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India. Het was zijn missie om de mensheid op een hoger spiritueel plan brengen door integrale yoga. Hij werkte lang samen met zijn gezellin Mirra Alfassa, ook bekend als de Moeder.

Robert van Harten is de eigenaar van een bedrijf dat wierook en essentiële oliën op de markt brengt onder de naam De moeder's geuren. De Moeder, Mirra Alfassa, was de vrouw die samen met Sri Aurobindo aan de basis heeft gestaan van Auroville, de stad van de toekomst, de stad in India die gewijd is aan de eenheid van de mensheid. De Lotusvijver zocht Robert van Harten op in zijn pyramide-woning in Almere. We spraken met hem over zijn fascinatie voor India, voor Auroville, maar ook voor bloemen en wierook. En niet te vergeten – de prachtige beelden van Krishna, Hanuman en Saraswati die in zijn kamer staan.

Beluister de uitzending hier:

 

Sri Aurobindo

 
Contact: info [@] sriaurobindo.nl