Home Luister/Bekijk/Download [audio] Radioprogramma Lotusvijver: De leraren der aarde: Sri Aurobindo en de Moeder
[audio] Radioprogramma Lotusvijver: De leraren der aarde: Sri Aurobindo en de MoederBron: OHM - radioprogramma Lotusvijver: Zomerserie
De leraren der aarde: Sri Aurobindo en de Moeder

Lotusvijver, een radio-uitzending van OHM, Radio 5, op 20 juli 2013 - 16:30 - 17:00
Interview door Rinus van Warven


Deel III van onze negendelige serie ‘De leraren der aarde' staat in het teken van Sri Aurobindo en de Moeder. Veel van de grote leraren der aarde staan met hun wortels in de Indiase traditie. Deze leraren wijzen ons de weg van duister naar licht en zijn daarom inspiratiebronnen bij het bewandelen van het spirituele pad.

 

Beluister de uitzending hier:

 

Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd was een yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Hij leefde van 1872 tot 1950. Aurobindo begon zijn actieve leven als een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India.

Het ging hem aanvankelijk om een maatschappelijke revolutie met geweldloze middelen. Later werd zijn revolutionaire denken spiritueler en welde hij de mensheid op een hoger spiritueel plan brengen door integrale yoga. Hij werkte lang samen met de zijn gezellin Mirra Alfasa, ook bekend als de Moeder.

Zij stonden samen aan de basis van Auroville een internationale gemeenschap, een stad in opbouw in India. De bedoeling is onder meer de menselijke eenheid te realiseren.

Robert van Harten is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de gemeenschap rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Hij beschrijft zijn spirituele contact met Sri Aurobindo.

 

Sri Aurobindo

 
Contact: info [@] sriaurobindo.nl