Home Luister/Bekijk/Download [audio] Radioprogramma Lotusvijver: wierook wijsheid en warmte
[audio] Radioprogramma Lotusvijver: wierook wijsheid en warmteBron: OHM - radioprogramma Lotusvijver
Wierook warmt en wijsheid

Lotusvijver - Zondag 19 april 2015,  00.00 – 01.00 uur op Radio 5

Wat heeft de onafhankelijkheidsstrijd in India te maken met een Egyptische pyramide en met geurende bijenwas uit de Nederlandse polder. Dat heeft alles te maken met de spirituele verbinding tussen twee bijzondere mensen. Allereerst Mirra Alfassa, de vrouw die samen met Sri Aurobindo aan de basis heeft gestaan van de stad van de toekomst. En met Sri Aurobindo, die jarenlang heeft gevochten voor de onafhankelijkheid van India.

 

Beluister de uitzending hier:

 

Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd was een Indiase yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Sri Aurobindo is zich na zijn vrijheidstrijd gaan wijden aan de liefde de vrede en het bewustzijn.

Robert van Harten is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de spirituele gemeenschap in India rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Robert van Harten is de eigenaar van een bedrijf dat wierook en essentiële oliën op de markt brengt onder de naam De moeder's geuren. De moeder verwijst naar Myra Alfasa, de vrouw die samen met Sri Aurobindo aan de basis heeft gestaan van Auroville, de stad van de toekomst, de stad in India die gewijd is aan de eenheid van de mensheid.

De Lotusvijver zocht Robert van Harten op in zijn pyramide-woning in Almere. Er staan in zijn kamer tal van beelden uit de Indiase geestelijke wereld: Krishna, Lakshmi, Ganesha. Daar over straks meer. Meneer van Harten, we zitten hier in het Almeerse Overgooi, maar waar moeten we dat lokaliseren.

 

 
Contact: info [@] sriaurobindo.nl