Home
Downloads


Savitri, voorgelezen door de Moeder

Hier vind je Savitri, het wonderschone en avontuurlijke epische gedicht van Sri Aurobindo, voorgelezen door de Moeder. Er is een pagina met Savitri voorgelezen door de Moeder met uitgebreide muziek van Sunil, een discipel van de Moeder en Sri Aurobindo. De Moeder heeft van zijn muziek gezegd: "[Sunil's music] is the splendour of the future creation; Oh it comes like a dazzling sun]".

De andere pagina's bevatten de tekst van Savitri met de bijbehorende geluidsopname met achtergrond muziek van Sunil. Sommige recitaties op deze pagina's zijn zonder de muziek van Sunil.

Op de pagina's kan je Savitri beluisteren door het afspeelknopje op de audiospeler aan te klikken (let op! per sessie kan je maximaal 6 stukken beluisteren). Om meer stukken te beluisteren moet je de pagina vernieuwen (druk op F5 of klik op 'vernieuw pagina' in je browser). 

Wil je opnames downloaden, ga dan met je muiscursor op het te downloaden stuk staan, klik op je rechtermuisknop en selecteer link opslaan als....

1 Savitri, voorgelezen door de Moeder met uitgebreide muziek van Sunil
2 Savitri - boek 1, voorgelezen door de Moeder met tekst en achtergrondmuziek
3 Savitri - boek 2 t/m 3, voorgelezen door de Moeder met tekst en achtergrondmuziek
4 Savitri - boek 4 t/m 6, voorgelezen door de Moeder met tekst en achtergrondmuziek
5 Savitri - boek 7 t/m 9, voorgelezen door de Moeder met tekst en achtergrondmuziek
6 Savitri - boek 10 t/m 12, voorgelezen door de Moeder met tekst en achtergrondmuziek
 
[audio] Moeder's Agenda
mother on organ(rechts: De Moeder - links: Satprem)

Hier vind je de gesprekken (over het algemeen in het Frans) die Satprem, een discipel van de Moeder en Sri Aurobindo, van 1958 tot 1973 met de Moeder heeft gehad over het Grote Werk waar de Moeder mee bezig was. Deze gesprekken zijn ook ook gebundeld in het 13-delige "Moeder's Agenda" en is een werkelijk avontuur om te lezen.

(Let op! Bij Engelstalige passages wordt de datum in het rood en met de tekst "Engelstalig" weergegeven. Al bekende data: 13/4/1962 - 7/7/1965)

1 De Moeder's Agenda (engelse tekst - PDF - EPUB - MOBI)
2 "Moeder's Agenda" 1951-1960, tape opnames en boek (volume 1)
3 "Moeder's Agenda" 1961, tape opnames en boek (volume 2)
4 "Moeder's Agenda" 1962, tape opnames en boek (volume 3)
5 "Moeder's Agenda" 1963, tape opnames en boek (volume 4)
6 "Moeder's Agenda" 1964, tape opnames en boek (volume 5)
7 "Moeder's Agenda" 1965, tape opnames en boek (Volume 6)
8 "Moeder's Agenda" 1966, tape opnames en boek (volume 7)
9 "Moeder's Agenda" 1967, tape opnames en boek (volume 8)
10 "Moeder's Agenda" 1968, tape opnames en boek (volume 9)
11 "Moeder's Agenda" 1969, tape opnames en boek (volume 10)
12 "Moeder's Agenda" 1970, tape opnames en boek (volume 11)
13 "Moeder's Agenda" 1971, tape opnames en boek (volume 12)
14 "Moeder's Agenda", 1972-1973, tape opnames en boek (volume 13)
 
[audio] Radioprogramma Lotusvijver: wierook wijsheid en warmteBron: OHM - radioprogramma Lotusvijver
Wierook warmt en wijsheid

Lotusvijver - Zondag 19 april 2015,  00.00 – 01.00 uur op Radio 5

Wat heeft de onafhankelijkheidsstrijd in India te maken met een Egyptische pyramide en met geurende bijenwas uit de Nederlandse polder. Dat heeft alles te maken met de spirituele verbinding tussen twee bijzondere mensen. Allereerst Mirra Alfassa, de vrouw die samen met Sri Aurobindo aan de basis heeft gestaan van de stad van de toekomst. En met Sri Aurobindo, die jarenlang heeft gevochten voor de onafhankelijkheid van India.

 

Beluister de uitzending hier:

 

Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd was een Indiase yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Sri Aurobindo is zich na zijn vrijheidstrijd gaan wijden aan de liefde de vrede en het bewustzijn.

Robert van Harten is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de spirituele gemeenschap in India rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Robert van Harten is de eigenaar van een bedrijf dat wierook en essentiële oliën op de markt brengt onder de naam De moeder's geuren. De moeder verwijst naar Myra Alfasa, de vrouw die samen met Sri Aurobindo aan de basis heeft gestaan van Auroville, de stad van de toekomst, de stad in India die gewijd is aan de eenheid van de mensheid.

De Lotusvijver zocht Robert van Harten op in zijn pyramide-woning in Almere. Er staan in zijn kamer tal van beelden uit de Indiase geestelijke wereld: Krishna, Lakshmi, Ganesha. Daar over straks meer. Meneer van Harten, we zitten hier in het Almeerse Overgooi, maar waar moeten we dat lokaliseren.

 

 
[ebook] Growing up with the Mother, Tara Jauhar (e-book)

Dit e-book is het verhaal van Tara Jauhar, een jonge discipel van de Moeder en Sri Aurobindo, die van jongs af aan bij de Moeder was en met Haar opgroeide. Het e-book bevat veel correspondentie, foto's, schetsen en handgeschreven boodschappen van de Moeder.

Links een foto van Tara die een foto maakt van de Moeder (6 november 1969). Tara heeft in haar leven meer dan 10.000 foto's van de Moeder gemaakt.

Je kan het boek hieronder lezen of downloaden: DOWNLOAD PDF

  
[ebook] On Meditation and Discipline door Pavitra

Pavitra (from the Sanskrit word for ‘pure', a.k.a. Philippe Barbier Saint-Hilaire) was one of the very early disciples of Sri Aurobindo and The Mother and he spent his last forty-four years in the Sri Aurobindo Ashram. In this little booklet named “On Meditation and Discipline“, Pavitra has distilled the vast field of yogic practice and discipline into a compact digest that is accessible to everyone and it is free of any rigid dogma in the same way that Sri Aurobindo's Integral Yoga was without any dogma. This brief, well written “start here” guide is a perfect fit for those seeking a greater meaning in their life and are leaving no stone unturned in their seeking. In clear, simple terms Pavitra lays out three methods for gaining control of our ever-active minds during meditation. He then lays out three elemental movements of a discipline which are necessary to transform spiritual experience into spiritual realization using Sri Aurobindo's own succinct words. Thirdly, he describes the three realizations which are the very “goals” of the meditation and discipline. The icing on this little gem is a short poem by Sri Aurobindo, The Miracle of Birth.


Download als: epub | mobi | pdf

 

bron: http://www.auro-ebooks.com/

 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

Pagina 3 van 5
Contact: info [@] sriaurobindo.nl