Home
Downloads


[ebook] De Synthese van Yoga (NL vertaling)

Nederlandse vertaling van "Inleiding tot de ‘Synthesis of Yoga'", Deel IV: De Yoga van Zelfperfectie, van Sri Aurobindo.

De Synthese van Yoga verscheen tussen Augustus 1914 en Januari 1921 in het maandblad ‘Arya” en werd onmiddellijk voor verschijning door Sri Aurobindo geschreven. De Inleiding erop, hier in een Nederlandse vertaling, vormt een afgerond geheel van vijf hoofdstukken dat zijn grondgedachten over Yoga goed weergeeft. Deze Inleiding verscheen in de eerste uitgave van de ‘Arya' op 15 Augustus 1915 en werd voltooid op 15 Januari 1915. Hij maakte 25 ą 30 jaar later een enigszins herziene versie.

Aan de Nederlandse vertaling zijn een aantal voetnoten toegevoegd om de gebruikte Sanskriet terminologie nader toe te lichten.

De volgende delen van 'The Synthesis of Yoga' zijn vertaald door Jan Pieter Derksen:

(1) Inleiding tot de Synthese van Yoga. Download als: epub | mobi | pdf

(2) Synthese van Yoga Deel IV: De Yoga van Zelfperfectie, Hoofdstuk I - X

(3) Synthese van Yoga Deel IV Deel IV Hoofdstuk  XI - XX

bronnen: http://www.auroville.nu/auroville/literatuur en http://www.auro-ebooks.com/


 

 

 
[audio] Radioprogramma Lotusvijver: De geuren van de Moeder


Bron: OHM - radioprogramma Lotusvijver
De geuren van de Moeder

Lotusvijver, een radiouitzending van OHM, Radio 5 op 5 januari 2014 - 0:00 - 0:30
Interview door Rinus van Warven


Bloemen brengen ons leven in harmonie

In het eerste  deel van het programma de Lotusvijver een gesprek met Robert van Harten. Hij is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de spirituele gemeenschap in India rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd, was een Indiase yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Over Sri Aurobindo maakte OHM in de zomer van 2013 een portret in de zomerserie Wereldleraren.

Sri Aurobindo leefde van 1872 tot 1950. Aurobindo begon zijn actieve leven als een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India. Het was zijn missie om de mensheid op een hoger spiritueel plan brengen door integrale yoga. Hij werkte lang samen met zijn gezellin Mirra Alfassa, ook bekend als de Moeder.

Robert van Harten is de eigenaar van een bedrijf dat wierook en essentiële oliën op de markt brengt onder de naam De moeder's geuren. De Moeder, Mirra Alfassa, was de vrouw die samen met Sri Aurobindo aan de basis heeft gestaan van Auroville, de stad van de toekomst, de stad in India die gewijd is aan de eenheid van de mensheid. De Lotusvijver zocht Robert van Harten op in zijn pyramide-woning in Almere. We spraken met hem over zijn fascinatie voor India, voor Auroville, maar ook voor bloemen en wierook. En niet te vergeten – de prachtige beelden van Krishna, Hanuman en Saraswati die in zijn kamer staan.

Beluister de uitzending hier:

 

Sri Aurobindo

 
[audio] Radioprogramma Lotusvijver: De leraren der aarde: Sri Aurobindo en de MoederBron: OHM - radioprogramma Lotusvijver: Zomerserie
De leraren der aarde: Sri Aurobindo en de Moeder

Lotusvijver, een radio-uitzending van OHM, Radio 5, op 20 juli 2013 - 16:30 - 17:00
Interview door Rinus van Warven


Deel III van onze negendelige serie ‘De leraren der aarde' staat in het teken van Sri Aurobindo en de Moeder. Veel van de grote leraren der aarde staan met hun wortels in de Indiase traditie. Deze leraren wijzen ons de weg van duister naar licht en zijn daarom inspiratiebronnen bij het bewandelen van het spirituele pad.

 

Beluister de uitzending hier:

 

Aurobindo Ghose, ook wel Sri Aurobindo genoemd was een yogi, guru, hindoe-mysticus, filosoof en dichter. Hij leefde van 1872 tot 1950. Aurobindo begon zijn actieve leven als een van de belangrijke onafhankelijkheidsstrijders van India.

Het ging hem aanvankelijk om een maatschappelijke revolutie met geweldloze middelen. Later werd zijn revolutionaire denken spiritueler en welde hij de mensheid op een hoger spiritueel plan brengen door integrale yoga. Hij werkte lang samen met de zijn gezellin Mirra Alfasa, ook bekend als de Moeder.

Zij stonden samen aan de basis van Auroville een internationale gemeenschap, een stad in opbouw in India. De bedoeling is onder meer de menselijke eenheid te realiseren.

Robert van Harten is jarenlang betrokken geweest bij diverse projecten van de gemeenschap rondom Sri Aurobindo en de Moeder. Hij beschrijft zijn spirituele contact met Sri Aurobindo.

 

Sri Aurobindo

 
[video] Satprem, de weg naar binnen (film)

Hieronder vind je de Duitstalige documentaire "Der Weg nach Innen". Een persoonsbeschrijving van Satprem, een discipel van de Moeder en Sri Aurobindo, die van 1958 tot 1973 gesprekken met de Moeder heeft gehad over het Grote Werk waar de Moeder mee bezig was.

Let wel, het is Duitstalig en heeft geen ondertitels. Af en toe spreekt Satprem wel engels. De downloads van de filmpjes vind je onder de filmpjes en de gehele film kan je HIER DOWNLOADEN (Rechtermuis-klik & selecteer "opslaan als.." or "doel opslaan als"...).

(uitgezonden op ZDF op 18 januari 1981 in de serie "Personenbeschreibung" door Georg Stefan Troller)

DEEL 1 - Der Weg nach Innen

DOWNLOAD (Rechtermuis-klik & selecteer "opslaan als.." or "doel opslaan als"...)

DEEL 2 - Der Weg nach Innen

DOWNLOAD (Rechtermuis-klik & selecteer "opslaan als.." or "doel opslaan als"...)

DEEL 3 - Der Weg nach Innen

DOWNLOAD (Rechtermuis-klik & selecteer "opslaan als.." or "doel opslaan als"...)

 
[audio] Sri Aurobindo-The Mother, voorgelezen door de Moeder

The Mother, geschreven door Sri Aurobindo in 1927, voorgelezen door de Moeder, beschrijft de Moeder en al Haar Aspecten op heel duidelijke en mooie wijze.

Meelezen met de Moeder? Dat kan :). U kunt het boek downloaden via deze link. U kunt er ook voor kiezen om op deze site mee te lezen. Het boek vindt u onderaan deze pagina (het boek begint op pagina 23).

 

"The Mother" voorgelezen door de Moeder

Datum Titel Gespreksspeler Afspeeltijd
Hoofdstuk 1 "There are two Powers that alone can effect"
14:20
Hoofdstuk 2 "In all that is done in the Universe"
06:10
Hoofdstuk 3 "To walk through life armoured against all fear"
06:17
Hoofdstuk 4 "Money is the visible sign of a universal force"
11:14
Hoofdstuk 5 "If you want to be a true doer of divine works"
11:26
Hoofdstuk 6.1 "The four Powers of the Mother"
23:40
Hoofdstuk 6.2 "Four great Aspects of the Mother"
03:59
Hoofdstuk 6.7 "There are other great Personalities of the Divine Mother"
04:44 
«StartVorige12345VolgendeEinde»

Pagina 4 van 5
Contact: info [@] sriaurobindo.nl